Microsoft Teams

Publicerat: 11 mars 2021

Nya funktioner i Microsoft Teams

Digitala möten är vår vardag idag och det ställer högre krav på den teknik vi använder oss av. Därför utvecklas Microsoft Teams i en otrolig takt till vad vi som användare i möten är i behov av. Men det är inte lätt att hänga med!

Därför har vi sammanfattat de senaste nyheterna i Teams som är på väg att rulla ut för alla Teamsanvändare i Sverige!

 1. Dynamic view

  För optimal upplevelse i ett Teamsmöte hjälper Dynamic view dig att få en bra struktur och layout på det som visas i mötet med delade presentationer och deltagare som talar, det är något som Teams gör automatiskt. Kommer att rullas ut snart.

 2. View switcher

  Denna funktion hjälper dig att själv styra mötesinnehållet, om du föredrar att interagera med dina kollegor genom vyn ”Tillsammansläge” utan annat innehåll kan du själv ställa in det. Du kan också välja ”Galleriläge” och då får du allas videobilder högst upp och presentationen under. Funktionerna kommer att rullas ut inom kort.

 3. Presentermode

  Presentationsläget vi alla väntar på! Med denna funktion kan du som presentatör välja att placeras framför eller till höger om din presentation så att alla kan se dig som talare.

 4. PowerPoint live i Microsoft Teams

  Genom att du nu kan dela PowerPoint live i Microsoft Teams gör det att du får kontroll över andra funktioner samtidigt som du delar. Du kan se chatten, presentationsanteckningar, deltagare m.m. Denna funktion är nu tillgänglig i Teams.

 5. Reaktioner

  För att lättare kunna visa din reaktion på en specifik del i presentationen finns det nu möjlighet att skicka emojis som dyker upp under presentationen. Denna funktion är nu tillgänglig i Teams.

 6. Förbättringar i mobilupplevelsen

  Denna månad kommer en förbättring i mobilversionen då mobilappen uppdateras visuellt, det innebär nya rubriker, ikoner och möjlighet att automatiskt växla mellan ljust och mörkt läge. Även uppdatering som gör att du kommer åt filer som lagras i Teams offline, en ny sökupplevelse med förslag, möjlighet att fästa chattar och utökat bibliotek med emojis och möjlighet att göra egna GIFar direkt i Teams appen. Dessa funktioner kommer först till iOS, följt av Android.

 

Vill ni komma igång med Microsoft Teams? Kontakta våra lokala Gibon-kontor www.gibon.se/vara-kontor

 

Källa: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-microsoft-ignite-2021/ba-p/2118226

Fler blogginlägg