Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 29 juli 2022

Har ni haft utvecklingssamtal?

Det kan verka som en onödig fråga för er som tänker att det är självklart för alla. För er som tror att alla kontinuerligt har utvecklingssamtal med sin chef. Så är det definitivt INTE.  

Väldigt märkligt kan jag tycka, att det inte är alla medarbetare som har utvecklingssamtal med sin chef. Det finns såklart andra typer av samtal som kontinuerligt sker mellan chef och anställd . Det räcker inte. Det kommer mest till att handla om frågor specifikt för verksamheten, det dagliga i verksamheten eller krav som chefen har på sig ska genomföras.  

Utvecklingssamtalet behöver vara mer än så. Det behöver handla om dig som anställd, om dig som människa. Såklart om vad du levererar till verksamheten och förväntas leverera i takt med uppsatta mål men även viktigt att du får ”din tid” med din chef så att ni går igenom förutsättningarna för att kunna leverera varje dag. Du behöver må bra för att vara hållbar och kunna leverera långsiktigt, i det långa perspektivet. Hur ska du utvecklas för att vara hållbar? Har du förutsättningarna? Är du tydlig med vad du behöver för att lyckas?  Finns det något i ditt privatliv som du behöver få ordning på för att må bättre och för att det inte ska påverka dina möjligheter till att kunna leverera i ditt arbete?  

Var ärlig med dig själv – har du nyttjat tiden i utvecklingssamtalet till att vara ärlig med dig själv och med er chef? Vågar du det så är det toppen!  

Om ni inte har utvecklingssamtal så be om att få ha det innan ni går på semester eller som start i höst. Får ni inte tid bokat för det fast ni bett om det – fundera på om ni arbetar för rätt arbetsgivare.  

JAG VILL MÅ BRA på arbetsplatsen. Vill ni det också så måste ni agera och tänka igenom själva hur ni kan bidra för att må bra. Ni står er själva närmast. Ni har ett eget ansvar mot er arbetsgivare och arbetsgivaren har sitt ansvar. 

Vet ni vad ni kommer tillbaka till i höst? Känns det bra i magen och hjärtat? I en tidigare blogg bad jag även då att vara ärlig mot er chef och er själva. Det behöver ni för att kunna leverera i en tid som är i snabb utveckling och det är verkligheten, inte något tillfälligt. 

De som pratar om ”toppar & dalar” på arbetsplatsen känns för mig gammaldags numera. Det var när ”dalarna” kom som jag skulle hinna göra det jag inte hunnit med. Det var min trygghet tidigare, jag tänkte att ”det hinner jag göra och komma ikapp med när nästa dal kommer”. Det kändes skönt att tänka så då, mitt i stressen. Ju mer tiden gick så kom aldrig ”dalen” och jag var ständigt stressad och olycklig över att inte räcka till. 

Det är 15 år sedan. Numera är det (tack och lov)  den digitala utvecklingen jag behöver följa med i och acceptera för att lyckas, tiden kan jag inte tävla med.  

Hur digitaliseringen utvecklar sig på det företag ni jobbar på är inte bara viktigt för era kunder. Det är också viktigt för er själva. Det ska skapa ett bättre arbetssätt för er del. Digitaliseringen påverkar hur ni ska orka hänga med i den snabba utvecklingen. Så även om utvecklingen går i en rasande fart så handlar det om ett samspel. Ett samspel mellan dig och din arbetsgivare. Allt hänger ihop och du måste börja med dig själv, se till att få det där utvecklingssamtalet – börja med det och var ärlig om vad du behöver för att kunna vara hållbar och orka hänga med.  

Vi på Gibon hjälper er med vilka digitala verktyg som passar för just er verksamhet. Ni tar fram behovet antingen själva eller i dialog med oss på Gibon.  

Vi låter er själva och er verksamhet växa med hjälp av vår lyxförpackning Gibon365 läs mer här Gibon365 | Säkert, Enkelt & Produktivt. 

Ta kontakt med ert närmaste Gibon kontor redan idag! www.gibon.se  

 

Jag önskar er en fortsatt fin sommar!  

Fler blogginlägg