Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 5 maj 2023

På många mindre och medelstora företag finns inte kompetensen om hur arbetsuppgifter ska digitaliseras för att medarbetarna ska bli mer produktiv om dagarna . För att digitaliseringsarbetet ska ta fart så behöver många ta hjälp externt, investera i rätt digitala verktyg och kompetensen att utbilda i dessa är en mycket bra investering för företaget.

Det är där vi på Gibon kommer in. Vi hjälper er att digitalisera ert arbetssätt och orka göra denna förändring . Då blir det en hållbar investering för er.

Du som medarbetare kan också göra skillnad. Börja redan idag och fundera över om det finns något i ditt arbetssätt som kan göras mer digitalt. Här nedan har jag listat några exempel på varför du ännu inte tagit klivet själv, kanske känner du igen dig – då hoppas jag att min notis vid varje punkt kan hjälpa dig framåt.

  1. Vågar inte ta stegetTyvärr kan det vara så att du behöver vara den som tar steget för att hela teamet ska börja förändra sig. Bara för att du tar steget betyder inte att du ska ha svaren och lösningarna, att du ska vara kunnig i detta. Överlåt just det till den som har det på sin roll att lösa, t ex. din chef.
  2. Orkar inte bry mig om att förändras/förändra mitt arbetssättKanske du tänker att någon annan får börja eller chefen får ställa det kravet på mig. Det funkar inte att tänka så i dagens arbetsliv. Har du hört talas om självledarskap? Har du tänkt på dig själv, hur du ska orka och hålla ut i arbetslivet? Ta fram personliga mål i arbetet och se till att det som verkligen är viktigt blir gjort – ”behöver jag verkligen delta i dessa möten” är exempel på tankar att reflektera över. Eller något ännu större – vad är mitt ansvar och inte bara arbetsgivarens när det gäller vår utveckling framåt?
  3. Har inte verktygen i mitt arbete – Nämn detta för din chef, företag som inte investerar i nya tekniker och rätt digitala verktyg för sina medarbetare får det tufft i framtiden. Det gäller att hänga med för utvecklingen går fort. Har dina kunder och partners påbörjat sin förändring så kommer de snart börja förvänta sig att ni också kan jobba lika modernt som dom och det borde intresserad din chef.
  4. Andra bromsar mig – Låt inte andras inställning till förändring bromsa dig! Var först, var den starka här och kämpa med små steg framåt till förändring successivt. Ha tålamod! OM du inte lyckas här så kommer du att kunna ta med dig det du hunnit lära dig såhär långt om att digitalisera sitt arbetssätt inför nästa arbetsgivare eller nästa steg du tar i din karriär.

 

  1. Har inte tid , alldeles för stressigt om dagarna för att börja reflektera över mitt arbetssätt – Bryt ned dina arbetsuppgifter, plocka ut en i taget och se om den går att effektivisera – många arbetsuppgifter idag är manuella fortfarande och sker med ”papper & penna”. Välj ut en uppgift i taget och bolla med dina kollegor – kan vi digitalisera något eller några moment i den här arbetsuppgiften? Ta små steg framåt!
  2. Har inte kunskapen om vilka verktyg som ska göra mig mer effektiv – Digitala verktyg finns lätt tillgängligt numera, utmaningen är att veta vilka verktyg som passar i mitt arbete och sedan lära sig dom. Sätt ihop de arbetsuppgifter du fångat in i punkt 7 i en lista och ta kontakt med någon som har kompetensen att rekommendera verktyg för uppgifterna och dessutom kan lära er hur ni jobbar i dessa. Den kontakten kan innebära kostnader och beslut som din chef ska ta så överlåt detta åt denne.
  3. Trivs ändå inte på jobbet så väntar tills det dyker upp något bättre jobb att söka – Att göra förändringar i ditt arbetssätt kan innebära att du får tillbaka motivationen eftersom det kan leda till att du känner dig högpresenterande och ser att du tillför mycket mer för dina medarbetare och företaget. Prata med din chef innan du lämnar företaget, prata om detta så att ni kan sätta upp en plan tillsammans. Det kanske visar sig att detta blev väldigt lyckat för dig och du får tillbaka arbetsglöden igen. En god arbetsmiljö är otroligt viktigt för att kunna öka produktiviteten på arbetsplatsen så din chef borde jubla om du tar det här snacket!

Vill du veta mer om hur du kan blir mer produktiv i ditt arbete?

 

Kontakta mig för att höra mer, eller ditt närmsta Gibon kontor!

Mvh Karolina

Affärs – och produktivitetsutvecklare


www.linkedin.com/in/karolina-backlund-höglund

Fler blogginlägg