Hos oss välkomnas du in i ett glatt gäng och till en arbetsplats som växer både geografiskt och kompetensmässigt. För oss är det viktigt att du känner dig som en i gänget, vi värdesätter din kompetens och vill att du ska utvecklas.

Gibon levererar innovativa, digitala lösningar för små och medelstora företag och organisationer runt om i landet. Inom Gibongruppen finns olika kompetensområden och vår affärsmodell bygger på att vi nyttjar varandras spetskompetenser mellan kontoren Det innebär att vi både kan ha en lokal närvaro och en stor bredd i vårt erbjudande.

Vi är idag ca. 200 medarbetare och omsätter runt 500 miljoner kronor per år.

Välkommen till Gibon!

Vår resa mot en mer jämställd och inkluderande IT-bransch!

Under våren 2021 hoppade vi på Gibon på projektet DI Equality Challenge 365. Under ett års tid, med stöttning av stiftelsen AllBright skulle vi utmana oss själva som individer, företag och bransch för att skapa en mer diversifierad arbetsplats. Det resulterade i ett väldigt givande år där vi satt jämställdhet högt på agendan och förändrade hur vi ser på kompetens, var vi letar efter den & hur vi är mot varandra. Men slutade vi efter 365 dagar? Nej, givetvis inte! Resan har bara börjat och hos oss ska alla känna sig inkluderade oavsett etnicitet, kön eller andra minoritetsfaktorer, idag och imorgon.

Läs mer och se de tidigare avsnitten

Möt våra medarbetare

Therése Hilmertz,
Ekonomichef Gibon Borås och Skaraborg

 ”Vi är ett härligt gäng i Borås, både tjejer och killar i blandade åldrar. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, vilket jag tycker är kul!”

Läs mer om Therese här!

Tobiaz von Ehrenstein
Säljare, Gibon Eskilstuna

”Dom kunder som jobbar med mig säger att dom fått mer är bara en leverantör, dom har fått en partner som genuint bryr sig om deras verksamhet. Det tycker jag är riktigt roligt!”

Läs mer om Tobiaz här!

Pär Eriksson,
Konsultchef, Gibon Göteborg

 ”Mitt jobb är att se till att alla tekniker har en så problemfri arbetsdag som möjligt. Att dokumentation, rutiner, utbildningar och planering finns och fungerar.”

Läs mer om Pär här!

När hela Gibongruppen samlas

Samhällsansvar är viktigt för oss

Hur träffar man sina anhöriga när man inte får träffas?

Den nya gratistjänsten Dataprata är ett initiativ från Gibon och Daresay för att hjälpa äldre och andra datorovana personer att ha kontakt med sina anhöriga trots social isolering. Dataprata gör det enklare att kommunicera med video, ljud och bild. Sajten känner av vilken enhet användaren har, ger tydliga steg-för-steg-instruktioner för att komma igång och hjälper till att starta upp de vanligaste apparna för videoträffar. Sajten är enkelt uppbyggd och har extra tydliga knappar och text.

Läs mer här!

Vi har satt tekniken i händerna på våra barn, nu måste vi ta ansvar för hur de hanterar den

Internet är en ocean av möjligheter. Men idag råkar allt fler unga illa ut där och riskerar att tappa fästet. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har hälften av de unga i åldersgruppen 16-25 år blivit kränkta på nätet. Enligt Friends nätrapport har drygt var tredje av de som är 10-16 år råkat ut för samma sak det senaste året och 70 procent av de svenska vårdnadshavarna är oroliga över vad som kan hända deras barn på nätet.

Skolprojektet med boken ”Värsta bästa nätet” är nu erbjudna alla 4:e klassare i Sverige och nästa mål är att erbjuda ALLA elever i Sverige ett eget exemplar av boken, Värsta bästa nätet 2.0!

Läs mer här!

Rosa bandet

Tech- & IT-branschen består av många män. Det är ett ständigt pågående arbete för att ändra synen på branschen – och för att locka fler kvinnor. Oktober är Rosa Bandets månad, det vill vi bidra till. Samtidigt vill vi rekrytera fler kompetenta människor både kvinnor och män, men gärna kvinnor. För varje kvinnlig kvalificerad ansökan vi får in på våra utannonserade tjänster under 2018 skänkte vi 2.000 kr till Rosa Bandet

Läs mer här!