Borås

Publicerat: 11 februari 2020

I mitten av juni flyttade Fristads, tillverkare av arbetskläder, in med ca. 220 medarbetare i ett helt nybyggt huvudkontor och lager i Viared strax utanför Borås. Ett stort antal mötesrum har inrättats, med avancerad teknisk konferensutrustning som installerats av Gibon.

Totalt har Gibon levererat audio- och videoutrustning till drygt 20 mötesrum i varierande storlek. En utmaning var det korta tidsspann Gibon hade i projektet för att skapa en funktionsmässig lösning för ett trådlöst system och ett styrstystem.

– I en nybyggnation som denna behöver allt det tekniska vara funktionellt och fungera ihop med den nya fräscha inredningen. För mig var det viktigt att t.ex. gömma alla kablar med kanaler i tak och väggar. Ihop med Gibon löste vi detta och det blev både snyggt och välfungerande, berättar Patrick Eriksson, IT-chef på Fristads i Sverige.

En tidig behovsanalys som Fristads gjorde visade på behovet av att ha några mer komplexa rum, bland annat matsalen där all personal skulle kunna samlas för informationsmöten. I dag finns 40 infällda högtalare i innertaket, trådlösa mikrofoner och projektor i matsalen. I tre rum finns kameror för videomöten med infällda takhögtalare, men det finns även enklare mötesrum med mindre teknik. Allt kablage ligger infällda i bordsbrunnar och styrpaneler till tekniken sitter bredvid bordsbrunnarna i mötesborden. Till drygt hälften av rummen har även elektroniska bokningstavlor installerats och kopplats upp mot Office 365.

– Mellan april och juni gjorde vi i stort sett allt utom att bygga väggarna i mötesrummen. Det var viktigt att allt var på plats och igång till inflyttningen trots den knappa tiden vi hade för projektet, och det lyckades vi med, säger Fredrik Klawitter, IT-konsult på Gibon i Borås.

Den trådlösa tekniken som möjliggör streaming direkt till skärm i mötesrummen har inneburit en förändring för Fristads medarbetare till det bättre.

– Vi har fått mycket fint stöd av Gibon genom hela inkörningsprocessen när det har funnits tekniska frågeställningar. Vi hade en förhållandevis låg standard på våra tidigare få mötesrum, därför har det varit positivt att nu satsa på hållbar och väl fungerande teknik. Vi är otroligt nöjda över våra nya mötesrum och nu har vi dessutom gott om rum jämfört med tidigare, säger Patrick Eriksson.

Kundansvarig:
Fredrik Klawitter, IT-konsult på Gibon i Borås