Dataprata

Vad är Dataprata?
Den nya gratistjänsten Dataprata är ett initiativ från Gibon och Daresay för att hjälpa äldre och andra datorovana personer att ha kontakt med sina anhöriga trots social isolering. Dataprata gör det enklare att kommunicera med video, ljud och bild. Sajten känner av vilken enhet användaren har, ger tydliga steg-för-steg-instruktioner för att komma igång och hjälper till att starta upp de vanligaste apparna för videoträffar. Sajten är enkelt uppbyggd och har extra tydliga knappar och text.

Läs mer om vår CSR-satsning

Värsta bästa nätet

Vi har satt tekniken i händerna på våra barn, nu måste vi ta ansvar för hur de hanterar den

Internet är en ocean av möjligheter. Men idag råkar allt fler unga illa ut där och riskerar att tappa fästet. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har hälften av de unga i åldersgruppen 16-25 år blivit kränkta på nätet. Enligt Friends nätrapport har drygt var tredje av de som är 10-16 år råkat ut för samma sak det senaste året och 70 procent av de svenska vårdnadshavarna är oroliga över vad som kan hända deras barn på nätet.

Det här har vi på Gibon, som många andra, reagerat på.

 

Läs mer om vår CSR-satsning

Rosa bandet

Tech- & IT-branschen består av många män. Det är ett ständigt pågående arbete för att ändra synen på branschen – och för att locka fler kvinnor. Oktober är Rosa Bandets månad, det vill vi bidra till. Samtidigt vill vi rekrytera fler kompetenta människor både kvinnor och män, men gärna kvinnor. För varje kvinnlig kvalificerad ansökan vi får in på våra utannonserade tjänster kommer vi att skänka 2.000 kr till Rosa Bandet. Så in och ansök nu!