Gibon har en lång erfarenhet av att driva och producera webbplatser. Vi har lyssnat på våra kunders behov och valt att inkludera de viktigaste delarna som de flesta efterfrågar i samtliga nivåer av vårt erbjudande. Detta inkluderar SSL-certifikat, realtidsövervakning, dagliga backuper, svenska servar och en dedikerad Key Account Manager.

SSL-certifikat

SSL-certifikat brukade vara något man kunde välja bort, men så är det inte längre. Ett SSL-certifikat ser till att information som skickas till och från servern krypteras så att transporten av information tryggas. Saknas certifikat ges ett väldigt oseriöst intryck till besökaren och man hamnar längre ner i rankningen hos sökmotorer. Företag som Google har annonserat att de kommer bli allt striktare med att visa varningsmeddelanden för webbplatser som saknar SSL-certifikat. Trots detta är det många leverantörer som väljer att inte inkludera detta, vilket vi på Gibon tycker är en björntjänst till kunderna. Hos Gibon kan du vara trygg med att SSL-certifikat alltid ingår.

Realtidsövervakning

Realtidsövervakningen är en robot som kontaktar er sida var 60:e sekund och om sidan av någon anledning skulle sluta svara så meddelar roboten oss detta omgående och vi kan agera om vi skulle behöva.

Dagliga backuper

Vikten av backuper kan inte nog understrykas. Om något olyckligt skulle inträffa kan det i bästa fall innebära att man får bygga upp allt igen från grunden, vilket kan innebära åtskilliga timmar av arbete. I värsta fall kan det innebära konkurs för hela verksamheten om kritisk data går förlorad för alltid. På grund av detta har Gibon sett till att våra kunders data och webbplatser alltid är i dagsfärskt tryggt förvar.

Svenska servrar

Våra servrar är placerade i Sverige och följer den höga standard man förväntar sig av servrar i Sverige. Många har primärt sina besökare i Sverige och då är det viktigt att informationen inte behöver färdas långt för att hålla nere laddningstider. Vissa har även uttryckt en önskan att stödja svenskt näringsliv och att skatt betalas i Sverige, vilket gör detta till ytterligare ett argument för dem. För de som har besökare långt ifrån Sverige hjälper vi gärna till med att upprätta ett Content Delivery Network som gör att webbinnehåll kan levereras från den ort runt om i världen som ligger närmast för att hålla nere laddningstiderna.

Dedikerad KAM

Vi tycker inte att det ska vara besvärligt att ta kontakt med oss och vi har gärna en långvarig personlig relation med våra kunder. Därför får våra kunder en personlig kontakt att vända sig till om man har frågor eller andra önskemål gällande sin hostingplan. Istället för att fylla i ett besvärligt formulär med ett meddelande som bollas runt tills det kommer till någon ledig person får du som kund en e-postadress och ett direktnummer till en personlig kontakt som har koll på dina tjänster och produkter och kan hjälpa dig på bästa sätt.

DNSSEC

Bakom varje domännamn finns DNS:en. Internets adressbok. Varje gång du skriver in ett domännamn för att gå till en webbplats eller skicka ett mejl till en person på den domänen anropas DNS-posterna för att skicka dig vidare till rätt server. Istället för att du ska behöva komma ihåg alla IP-nummer, kan du istället komma ihåg de lättare domännamnen.

DNSSEC är en teknisk lösning som gör DNS-posterna säkrare genom att signera dem med kryptografiska nycklar. Om man inte har DNSSEC och får denna validering kan posterna förfalskas och skicka trafiken någon annanstans, alltså kan internetanvändare ledas fel, exempelvis i syfte att lura av dem känslig information som lösenord och kreditkortsnummer. Kort sagt skyddar DNSSEC mot förfalskade DNS-poster genom att varje uppslagning valideras med nycklar mot särskilda valideringsposter.

Välj paketnivå

Webbhosting är skalbar, dvs ni väljer själva vilken nivå och variant av tjänsten som passar just er organisation bäst:

01

BAS

I Webbhosting BAS ingår en stabil och trygg webbhosting med SSL-certifikat.

Mer information

Mindre information

Ni får även en backup upp till 3 månader och vi håller alltid webbsidan uppdaterad åt dig. I paketet ingår även ett lagringsutrymme på upp till 1 GB.

02

STANDARD

I Webbhosting STANDARD adderar vi säkerhetsövervakning som skyddar er hemsida från intrång och olovliga inloggningsförsök.

Mer information

Mindre information

Vi utökar även lagringsutrymmet till 7 GB och det fysiska minnet till 3 GB.

03

PREMIUM

I Webbhosting PREMIUM ingår även tillgång till en egen kontrollpanel där ni kan administrera sidan.

Mer information

Mindre information

Med PREMIUM har du även möjlighet att spegla dina Instagram- och Facebookflöden på er hemsida. Lagringsutrymmet utökas även till 15 GB och det fysiska minnet till 5 GB.

BAS

STANDARD

PREMIUM

Personlig support
En registrerad domän
SSL-Certifikat
Säkerhetskopiering / Backup
Löpande säkerhetsuppdateringar
Upptidsövervakning i realtid
Lagring i Sverige
WooCommerce (E-handel)
vCPUs
1
2
3
RAM
2 GB
3 GB
5 GB
Lagringsutrymme
1 GB
7 GB
15 GB