Therése Hilmertz

Ekonomichef, Gibon Borås & Skaraborg 

2018 blev jag tillfrågad om jag ville sköta ekonomin åt Gibon Borås , jag jobbade då som redovisningskonsult. Jag trivdes väldigt bra redan från början vilket beror på flera saker. Vi är ett härligt gäng i Borås, både tjejer och killar i blandade åldrar. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, vilket jag tycker är kul.

Mina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ta fram ekonomiska rapporter, lönehantering och bokslut. Utöver det har jag även varit ansvarig för byte av affärssystem, vilket gett mig en mycket bättre insyn och förståelse för hur de andra avdelningarna på kontoret jobbar.

Det jag brinner mest för är bokslutsarbetet, vilket jag är mitt upp i nu i skrivande stund. Det är en intensiv period varje år när boksluten ska upprättas, men det är ändå den roligaste perioden.

Som jag nämnde tidigare jobbar jag även åt Gibon Skaraborg, men är placerad i Borås. Gibon Skaraborg startades 2020 och där har jag fått vara med från början och se hur bolaget växt fram från idé till vad det är idag.

Större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat som redovisningskonsult innan jag kom till Gibon, men jag har även några års erfarenhet från att jobba inom banksektorn.

Semestrar och lediga dagar ägnar jag helst åt någon typ av aktivitet utomhus med min familj. Utförsåkning, mountainbike och vandring är vanliga inslag på semestrar. Att fixa i trädgården under sommarhalvåret är även det något jag gärna ägnar mig åt.