Klient som tjänst

Publicerat: 3 mars 2020

3 steg för en miljövänlig & kostnadseffektiv IT-livscykel

Hållbarhet är en växande angelägenhet för företag och organisationer.
Livscykelhantering för IT är ett utmärkt exempel på hur IT-avdelningen kan vara en del av den cirkulära ekonomin där produktens livslängd förlängs. Att välja ett mer hållbart sätt för hantering av er IT-utrustning vinner både ni och miljön på!

 

1. Utbyte och återtag
Sätt en plan för IT-utrustningens optimala livslängd. När börjar en dator kosta mer än den ger? Se till att förnya IT-utrustningen enligt planen. Förbrukade men fungerande enheter har en eftermarknad och säljs vidare efter säkerhetsradering. Resterande återvinns.

2. Hyr er IT-utrustning
Hyr er IT-utrustning istället för att köpa den. Ni får full kostnadskontroll, med en fast summa per månad. Det underlättar ert budgetarbetet och hjälper er att optimera utrustningens livscykel. När ni hyr IT-utrustningen minskar dessutom det interna arbete kring inköp, utbyte och återvinning.

 

3. Kontroll över era enheter
Med Asset Management har ni full kontroll över era enheter. Ni ser vem som använder enheten, var den är och när det är dags att uppgradera dem. Ni slipper onödiga inköp och maxar ut era gjorda investeringar.

Läs mer om Klient som tjänst

Fler blogginlägg