Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 21 oktober 2022

Det hybrida arbetslivet

Jag jobbar mestadels hemifrån och får ofta frågan “hur klarar du det” “är det inte tråkigt” “får du inte social abstinens”?
Svar: Det har gått bra från Dag 1 till nu Dag 273 på detta vis. 

Jag har hört en del nämna att det är ett plus att man kan köra igång en tvättmaskin då man jobbar hemifrån.  Jag håller med om att det är bra, effektivt. Jag har testat. Jag kan sakna någon att ta en kaffe med, ta den där pausen och bolla något som har att göra med det jag jobbar med just där och då.  

I det stora hela tycker jag att det går väldigt bra att jobba hemifrån och väldigt bra att ibland sitta på kontoret. Jag gillar både och.  Så det numera normala hybrida arbetslivet funkar väldigt bra för min del. 

 Jag tar för givet att jag kan sätta mig var som helst, när som helst och utföra mitt jobb. På vilken enhet som helst. Jag bestämmer var jag är som mest effektiv och var jag behöver befinna mig för att utföra mitt jobb på bästa sätt. Det kan du också göra! Läs mer här Gibon365 | Säkert, Enkelt & Produktivt. 

Jag deltar i Teamsmöten där vissa deltagare sitter tillsammans i ett konferensrum och vi är några andra som deltar hemifrån eller från en “singel-plats” på något co-working kontor. Att jag ibland har på mig mina foppisar lite längre in på förmiddagen än planerat vill jag också erkänna och att läppstiftet åker på inför Teamsmötet med teamet. Men oavsett var jag befinner mig för att delta i Teamsmötet så behöver jag vara förberedd. Samt bidra med hög närvaro och högt engagemang.  

Här kommer några tips att tänka på för att få ut det mesta av Teamsmötet:  

Innan mötet 

  • Se över ljud & lurar 
  • Ta bort störande ljud i bakgrunden, se till att du kan fokusera ostört 
  • Läs på ev. agenda 
  • Uppdatera dig på ev. anteckningar från tidigare möte 

Under mötet – Din närvaro 

  • Varva stå upp och sitta ned 
  • Kamera på! 
  • Sluta kika på dig själv i mötet (Klicka på 3 prickarna längst ned i vänstra hörnet – då ser du inte dig själv men andra deltagare) 

För mer högt engagemang – nyttja dessa funktioner 

  • Chatt – våga använda chatten! 
  • MötesAnteckningar (även i det lilla mötet, den enkla avstämningen så kan det behöva antecknas ned en del actions) 
  • Använd Reaktioner såsom smileys, applåder etc.

Vill du höra mer om hur du kan bli mer produktiv med hjälp av Gibon365?  Kontakta ditt lokala Gibon kontor eller hör av dig till mig så ska jag överraska med ett inspirerande svar.

Varma hälsningar
Karolina
Affärs- & produktivitetsutvecklare


www.linkedin.com/in/karolina-backlund-höglund

Fler blogginlägg