Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 17 juni 2022

Jag har under lång tid sagt att Teams är så mycket mer än bara möten. Jag tänker inte sluta med att göra det.

Det är mer viktigt än någonsin att sammanföra, att ansluta de som jobbar på kontoret, på annan plats eller hemifrån.  

Teams är min möjliggörare till att vara produktiv varje dag. Jag håller kontakt med kollegor & kontakten med mig själv på ett strukturerat och produktivt sätt. Teams är ett bra och effektivt sätt att mötas på, bra för samarbete, bra för att hålla struktur, bra för kommunikation och det bästa tycker jag – jag samlar allt på ett och samma ställe, integrerar med appar och andra verktyg jag behöver i mitt dagliga arbete. Ringer videosamtal – allt på ett och samma ställe!  

jag vill hylla Teams idag – det finns inga fallgropar mellan det jag behöver åstadkomma tack vare Teams. Jag behöver inte lägga tid för att ta mig tillbaka till det fokus jag nyss haft i en app eller i en fil, mitt fokus ligger på Teams och närheten till allt jag behöver komma åt dagligen.  

Alla verktyg jag behöver för att vara produktiv finns i Gibons lyxförpackning Gibon365 👉Läs mer på gibon.se/365 👈 

Jag har även tänkt till inför sommaren denna gång. Jag har förberett med hårdvara så jag har rätt verktyg för att kunna jobba produktivt även från sommarstugan. Mitt tips är att ni också förbereder er för att kunna jobba som bäst från sommarstället, ert hem eller annan ort. Kika in i vår fina webshop som sammansatt ett antal produkter inför sommaren så att ni kan fortsätta möta era medarbetare, kunder & partners på ett professionellt sätt hela sommaren med undantag för er semester såklart!   

Välkommen in i Gibon Webshop  

Här nedan har jag listat några saker jag tycker är extra bra med Teams:

  • Ger mig bra möten & webinarallt finns samlat här innan mötet och lever vidare efter mötet, filer/chatt/mötesanteckningar etc. Det är här jag befinner mig när jag behöver förbereda mig inför mötet och det är här jag befinner mig när jag behöver uppdatera mig i efterhand.
  • Blir lätt att lyssna på inspelade möten i efterhand – Det är här jag befinner mig för att hitta inspelade möten och webinar som “ramlat mellan stolarna”.
  • Snabbt & spontant dela skärm och dokument i Teamsmötet (så enkelt)!
  • Chatta med kollegor (effektivt & enkelt att söka fram i efterhand)
  • Sökfunktioner – grym sökfunktion – jag kan söka på allt i stort sett. Personer jag chattat med, Team, dokument, möten – ja allt! TESTA!  Ordet är fritt!
  • Videosamtal – så mycket roligare än ”vanliga samtal” – varför ringa ett “vanligt” samtal om jag istället kan se personen jag pratar med?
  • ”Quick-fix” – Ringa en kollega och köra videosamtal snabbt och kika på dokument tillsammans och lösa en fundering på några minuter.
  • Fungerar som en genväg för mig – till alla de appar jag jobbar med kontinuerligt samt att jag fäster viktiga dokument och genvägar till favoriserade dokument i en flik i det Team de tillhör. Jag älskar enkelheten att nå mina uppgifter i Planner & To-Do dagligen.
  • Alla möjligheter till samarbete som Teams ger mig ger en hög känsla av samhörighet viktigt för mig som jobbar mestadels hemifrån! 

Till sist vill jag slå ett slag för Together-mode” (På svenska: ”Tillsammans-läge”) som Microsoft rullat ut i Teams. Jag älskar möjligheten till att samla alla och att kunna skapa en känsla av att vi är tillsammans – i samma rum!

För mer information om hur Teams kan anpassas för att ge dig bästa förutsättningar till att vara produktiv varje dag och leverera till verksamhets nytta, gå in på:  www.gibon.se & kontakta ditt lokala Gibon-kontor. Såklart är ni varmt välkomna att kontakta mig på:  

Fler blogginlägg