Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 15 juli 2022

Min semester närmar sig med stormsteg och jag ville ta tillfället i akt och sammanfatta mitt bloggande hittills med en ”Sommarfattning” 😊  

Vad tar ni med er från mina tidigare bloggar om att vara produktiv, effektiv och bli mer digitala kontinuerligt?  

Levererar ni varje dag till verksamheten? Allt ni gör – bidrar det till ökade affärer och kundnytta i er verksamhet?  

Mår ni bra på arbetsplatsen och har ni förutsättningarna för att nå upp till de mål som ni har att leverera mot?  

Mitt tips är att ni funderar över detta och sätter upp nya personliga mål inför hösten. Behöver inte vara många men det skapar tydlighet för er själva och gör er mer effektiv. Målen ska göra er mer effektiva och hjälpa er att nå i mål med era arbetsuppgifter. När ni sätter personliga mål så tänk på att de även ska hjälpa er att hålla fokus.  Så tänker jag hela tiden då jag utvärderar digitala lösningar och de olika arbetsmoment jag utför om dagarna. Att de produktivitetsverktyg som jag använder ur vår lösning Gibon365 ska hjälpa mig att hålla fokus gör att jag blir mycket mer effektiv.

Jag har sett skillnaden mot tidigare då jag inte hade Gibon365 och inte utforskade möjligheterna som numera finns och som hela tiden uppdateras och utvecklas till det bättre. Tänk på att du bättre kan behålla ditt fokus för den uppgift du utför om dina olika arbetsmoment och digitala verktyg hänger ihop med varandra, om de kan jobba tillsammans för att skapa ett högre värde för dig och den verksamhet du jobbar i. 

Det jag också vet är att det är mycket effektivt att ta hjälp externt om ni inte har tiden internt för att själva utveckla ert arbetssätt. Det finns inte tid att vänta med att utveckla och det finns inte tid att utesluta att hänga med i den digitala utvecklingen. I den digitala värld vi lever i så är IT-säkerheten enormt viktig också. Vi har koll på allt det här på Gibon. Det är just därför som vår Lyxförpackning Gibon365 finns för er därute och vi älskar långa samarbeten som just Gibon365 innebär. Läs mer om Gibon365 på Gibon365 | Säkert, Enkelt & Produktivt. 

Såhär ser mina 5 nya personliga mål inför hösten ut:  

  • Fortsätta hitta moment i mitt arbetssätt som jag kan automatisera med hjälp av Power automate
  • Fortsätta lära mig mer om produktivitet – Jag har blockat upp tid i min kalender 
  • Bli bättre på att inspirera lyssnare i de webinar jag håller i – utveckla min roll i mina webinar
  • Fortsätta att våga utmana mig själv och tro på mig själv (hänger ihop med punkt 3 delvis) 
  • Träna på gymmet minst 3 gånger/vecka  

Jag bloggar mycket om att vi ska vara hållbar på arbetsplatsen. Att vi ska få förutsättningarna för att lyckas. Mycket jag skriver om handlar om dig själv, att du själv ska agera och ta fram förbättringar kontinuerligt.  

Det är lika viktigt som de 3 delar vår lösning Gibon365 genomsyrar: Enkelt, produktivt & säkert 

Jag tror absolut på att alla dessa delar hänger ihop. Du blir hållbar och får större möjlighet att leverera till verksamheten varje dag om du får möjlighet att arbeta enkelt, produktivt & säkert. Håll fokus och utvärdera ditt arbetssätt löpande så blir du hållbar.  

Psst,  

Har du rätt verktyg för att kunna arbeta produktivt i sommar?  

För er som behöver jobba emellanåt under semestern, kanske avbryta för att jobba emellanåt . Ta en check och säkerställ så att ni har rätt förutsättningar för att kunna styra varifrån ni arbetar. Ni som behöver jobba från stugan eller annan plats, har ni rätt enheter för det?  

Vi har förberett vår fina webshop med förslag på hur ni ska kunna arbeta produktivt i sommar – kika gärna in här Gibon Webshop 

 

Glad sommar och glöm inte att göra er egna ”Sommarfattning” !  

Fler blogginlägg