Digital marknadsföring

Publicerat: 5 mars 2020

När du sökmotoroptimerar din hemsida så kallad SEO, handlar det om att du alltid jobbar med ditt innehåll på hemsidan för att hamna så högt upp som möjligt på på Google och andra sökmotorer.

Här kommer 5 SEO-tips för din hemsida: 

1. Snabbt webbhotell – Alla webbhotell levererar i stort sett liknande tjänster men kapaciteten och kvalitén kan vara avgörande för hastigheten på hemsidorna.

2. Säkerhet – Genom att hålla en hög säkerhetsnivå så minskar risken för intrång och attacker mot sidan, en sida som presenterar relevant innehåll istället för exempelvis stötande innehåll, propaganda eller liknande kommer att få högre rating av Google.

3. Optimering kod – En ren kod utan en massa onödiga funktioner som inte används ökar prestandan på hemsidan och det gillar Google.

4. Modern teknik – Se till att er hemsida är uppdaterad med modern teknik, här syftar vi på att sidan exempelvis ska vara mobilanpassad, publicera bilder i moderna format, komprimera bilder, använd effektiva cachelagringstekniker, se till så att GZip är aktiverat.

5. Rätt innehåll – Försök tänka som dina besökare när du skapar dina sökord. Gör en lista över vilka termer, fraser och huvudord som du använder för att beskriva ditt företag, dina tjänster eller produkter.
Hitta synonymer och akronymer kring orden. Skapa gärna undersidor för de extra viktiga sökorden och termerna. Se till så att sökvägarna är relevanta

FEL: exempel.se/post-2
RÄTT: exempel.se/viktigt-sökord

 

Läs mer om Digital marknadsföring

Fler blogginlägg