Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 5 december 2022

Äntligen har vi passerat 1:a advent och julen närmar sig!

Visst är det fascinerande, varje år firar vi advent. Så varje år vet vi när i tiden advent knackar på. Vi vill adventspynta. Ändå är vi inte förberedda! Vi har inte tagit fram ljusstakarna i tid, testat att sätta i kontakten, sett över om vi behöver byta ut några ljus. Nejdå, vi står där och 1:a advent när vi ska tända ljusen så lyser inte alla. Känns det igen?  

Gör jag så när jag jobbar? 

Jag vet att jag ska jobba varje vecka. När helgen är slut är det jobb igen. Måndag till fredag. Så ser det ut för mig. Jag är förberedd för det. Jag ser till att jag funkar för att jobba, är på plats och kan leverera. Jag har testat om ”det lyser” hos mig när jag väl ska sätta mig och jobba. Det fixar jag. Så varför fixar jag inte så det bara är att ”slå på” advent när det är dags? Jag har funderat på om det finns något från mitt arbetssätt, en tanke eller planering som jag kan använda i privatlivet – t ex. när advent närmar sig, hur ska jag förbereda mig? 

Så detta år provade jag To-Do för att få in allt jag behöver ha koll på i advent & jul i en lista. Gör det ni med!  

 Steg 1: Välj ”ny lista” när ni tagit fram To-Do och i mitt fall döpte jag den till ”Advent”.   

Här är ett utdrag över vad jag lagt in i min lista:  

  • Ta fram adventspynt & julpynt från förrådet i god tid – testa!  
  • Skapa inköpslista för julklappar 
  • Inköp julkort  
  • Inbjudan återkommande julbordet med vänner 
  • Inköp julkalendrar barnen 
  • Se över barnens luciakläder 
  • Boka Tomten! 
  • Lussebullar & Pepparkaksbak med familjen

Steg 2:

Gå igenom dina punkter i listan och lägg in förfallodatum och påminnelse.

Steg 3:

Lägg fram anteckningar vid behov – t ex. vilka som ska bjudas in till julbordet eller vilka som ska få julkorten!

Så fort jag vill checka av listan, uppdatera den eller lägga till en punkt så kan jag enkelt med mobilen gå in i appen To-Do och utföra det jag vill, oavsett var jag är någonstans.  

Jag har inte tänkt tidigare på hur jag ska kunna vara mer produktiv i privatlivet. Det kommer genast upp tankar nu på fler saker som jag kan effektivisera. Det är så skönt att slippa behöva ha allt i huvudet hela tiden, jag tänker att det påverkar mig när jag sitter och jobbar också, att privata tankar kan störa och ta onödig plats under arbetstid.

 

Varma hälsningar,
Karolina
Affärs- & produktivitetsutvecklare

www.linkedin.com/in/karolina-backlund-höglund

Fler blogginlägg