Gibon365

Publicerat: 16 november 2021

I en mindre verksamhet kan den största boven till att vara en bromskloss vara du som ägare. Du är driven i verksamheten och säljer själv, men du har inte tiden att investera för att genomföra förändring. Det kan också vara ett orosmoment att kostnader kan komma att öka i att utveckla verksamheten.

Det finns också många önskemål från anställda om bättre stöd i deras vardagliga arbete men tiden finns inte att se över allas behov, men också brist på kunskap inom digitalisering. Vad behöver er verksamhet egentligen för att bli mer lönsam med hjälp av rätt IT-lösningar?

Här kommer tre tips till dig som entreprenör att fundera på i er digitaliseringsresa:

  • Fundera på hur du och konkurrenter använder IT-lösningar för att bli mer lönsamma. Vad finns det för nya möjligheter för att bli ett mer attraktivt val för era kunder.

Det är lätt att bara se utefter sig själv och kanske inte lyfta blicken och se vart branschen är på väg, det är viktigt att hänga med i den snabba utvecklingen som sker. Speciellt efter denna tid vi levt i när hela världen under en pandemin tvingats digitaliseras snabbare än någonsin. Många organisationer står mer starkare än någonsin digitalt än förut.

  • Finns det något som ni behöver lägga tid på som ni skulle kunna outsourca eller automatisera för att lägga ner tid på det som driver er verksamhet?

Att hitta rätt partner som faktiskt kan avlasta er med IT och digitalisering så kommer din verksamhet att kunna fokusera på det ni faktiskt ska göra, hjälpa era kunder. Hitta en partner som kan se utefter er verksamhet vad som skulle kunna tillföras och öka lönsamheten med rätt lösningar. Det finns mycket arbetsuppgifter och processer som kan automatiseras med rätt lösningen, detta gör att tid frigörs.

  • Hur är era rutiner idag på ekonomiavdelningen? Får ni iväg fakturor i tid?

Det finns många som sitter kvar i gamla rutiner och processer & miljöer som gör att arbetet blir svårare för ekonomiavdelningen. Hur stödjer IT ekonomiavdelningen idag? Finns det några brister som gör att betalningar tar tid och minskad flexibilitet.

Detta är några av många punkter som kan vara bra att tänka till på och identifiera vart er verksamhet kan behöva hjälp att digitaliseras för ökad lönsamhet.

↓ Fyll i formulär för att se tidigare webinar om automatisering ↓Fler blogginlägg