Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 19 december 2022

Är du ledare?

Då BÖR du skicka ett tack eller beröm till en medarbetare innan de går på julledighet.  

I och med det hybrida arbetslivet, att vi inte alltid sitter alla samlade på kontoret, så har det blivit alltmer viktigt att visa digitalt att vi ser vad vi gör och att det vi gör är betydelsefullt för verksamheten.  

Med medarbetarplattformen Viva och modulen Insights så kan du med bara några enkla klick välja att skicka ut en tanke till en kollega. Jag lovar – det kommer att uppskattas av såväl den som jobbar inne på kontoret som det uppskattas av kollegan ute på ”fältet”.  

Det kommer även att uppskattas av dig själv för det här är ett enkelt verktyg att använda i syfte att du ska få mer möjligheter till att vara en bra ledare i det hybrida arbetslivet. Lär dina medarbetare i nästa steg att nyttja dessa funktioner för ett mer välbefinnande för hela teamet och för att öka era chanser till att leverera mot uppsatta mål.

Innan du och dina medarbetare stänger ned för lite julledighetvill jag tipsa er om de funktioner i Viva Insights som är extra värt att nyttja i dessa tider

  • Skicka beröm till kollegor innan du går på ledighet – Har du någon du vill ge beröm eller feedback till? Gör det enkelt och nyttja funktionen ”skicka beröm”. Det är en värdefull känsla hos mottagaren – det lovar jag och det tog dig ca 1 minut att göra detta.
  • Boka tid med dig själv. Nyttja funktionen ”boka fokustid” så att det är klart innan du återkommer till arbete igen. Tid för att sätta igång tankeverksamheten igen utan att bli störd. Tid för att samla dig och förbereda dig för vad du har framåt att leverera mot. Synkar med din kalender och påminner dig därför om dessa stunder, precis som på samma sätt som du får en avisering en stund innan ett bokat möte.
  • Kika in under funktionen ”Skydda tid” där du bla. kan skydda din tysta tid från aviseringar från mobila enheter, epost och plinget från aviseringar i Teams.
  • Testa funktionen ”virtuell pendling” som är bra att stega i genom då och då. För att du ska känna ett lugn och veta att du har koll på de möten (outlook kalender) och uppgifter (to-do) som du har framför dig. Allt med den röda tråden att du ska hålla fokus och fortsätta jobba effektivt.

Gibon365 hjälper dig att fokusera bättre genom att nyttja Vivamedarbetarplattformen i Microsoft 365. Läs mer här: Gibon365 | Säkert, Enkelt & Produktivt.

Vid frågor kontakta mig gärna eller ditt lokala Gibonkontor!

Kram Karolina

Fler blogginlägg