Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 4 november 2022

I bilden nedan så står jag på Revyscenen. Jag framför en monolog om en tjej som försöker spela fiol och det låter “sådär” på scenen skulle jag säga.

Väldigt gnekigt och strängar som spretar åt alla håll.

Där spelar det ingen roll, eller jo jag spelar en roll men det jag menar är att det spelar ingen roll att jag inte kan spela fiol överhuvudtaget. I det sammanhanget. Jag håller i en fiol men själva fiol-spelandet är inte det viktiga i den här monologen. Den har ett helt annat budskap och det minns jag inte just nu så det får vi ta en annan gång.

Men jag minns att publiken skrattade och att jag under 1 minut gav publiken många skratt.

Hur många gånger bjuder ni på er själva och ger någon annan 1 minut skratt eller åtminstone 1 spontant skratt då och då?

Hur ofta händer det på jobbet?

För oss som jobbar hemifrån så är det inte alla gånger så lätt till spontana skratt – vi möts inte vid kaffemaskinen och drar “fredagsskämtet”. För mig är det så eftersom jag jobbar hemifrån medstadels – jag har tänkt till en del på sistone runt det.

 

Testa nedan punkter för att få in några spontana skratt även på hemmakontoret:

  • Varje gång du behöver prata med en kollega så ring på Teams och ta ett videosamtal och glöm inte att vara glad emellanåt
  • Nyttja smileys (då bidrar du till bättre stämning i teamet) 
  • Testa GIF:arna om du inte använder dom redan – jag får väldigt ofta ett spontant skratt när en kollega skickar någon kul GIF som understryker en känsla eller det vi chattar om  
  • Skapa ett eget Team i Teams med kollegor som du tidigare haft de där roliga stunderna med, t ex. vid kaffemaskinen. Ni kan ha ert eget Team där ni skickar roliga saker och bjuder på er själva för att ge varandra en stunds spontana skratt emellanåt – dessutom stör ni inte andra Team med aviseringar som inte ”har med jobbet att göra”. Döp teamet till ”roliga minuten” eller nåt annat som betyder något för er!
  • Boka in en afterwork i ett Teamsmöte – eller varför inte en stadig afterwork varje fredag?
  • Nyttja Polls eller Forms i Teams för att göra ett kul Quiz eller annat bus med kollegorna – Superkul – testa om du inte gjort det!  

På förra fredagens Teamsmöte med teamet deltog jag i peruk och läskigt smink – det var ju ändå relativt nära till Halloween och jag ville busa lite med kollegorna – om det fick 1 person att skratta till så är det värt det!  

Vill ni ha fler tips? Kontakta mig gärna eller ert närmaste Gibon-kontor här:

Gibon365 | Säkert, Enkelt & Produktivt.

Fler blogginlägg