Karolina Backlund Höglund

Publicerat: 23 september 2022

Det kommer att bli många bloggar från min sida om Teams och närheten till alla produktivitetsverktyg jag behöver dagligen. Vi på Gibon behöver leva som vi lär. Det gör vi, varje dag, varje minut.  

Vi står i ständig utveckling i takt med omvärlden och Microsofts framgångar när det gäller de 3 främsta element vi paketerat i Gibon365 för våra kunder. Det ska vara Säkert, Enkelt och Produktivt.  

Idag vill jag belysa de framgångar jag fått sedan jag valt att helt utgå från Teams i mitt arbetssätt, dagligen. Göra allt jag behöver tillgängligt direkt från Teams. Jag utgår från Teams oavsett vad jag ska utföra.  

Här kommer det och ta till er och testa ni med – jag lovar att det ger bra resultat direkt och att ni samtidigt rustat er för att hänga med i den fortsatta utvecklingen framåt. Grunden är därmed satt.  

 

Vad har jag i Teams som gör att jag inte behöver växla om till andra vyer, program, appar etc.?  

  • Säljrum (internt verktyg byggt i Yammer och i Sway) publicerat i Teams 
  • Planner (uppgifter jag delar med mina kollegor) 
  • Min To-do (checkar av dagligen) 
  • Chattar med kollegor och lägger ut nyheter som jag vill dela med andra 
  • Använder flikar för att skapa genväg till annat som är återkommande här och nu för enkel åtkomst – t ex. Till någon websida som jag besöker återkommande  
  • Skapat avisering med hjälp av Power Automate så att så fort det kommer inkommande mail får jag en notis om det i Teams, i min egna Teamskanal 
  • Ringer och genomför alla digitala möten i Teams  
  • Samlar in svar genom att använda Forms till i stort sett allt!  
  • Exporterar svar som inkommer till mina Forms till excel automatiskt med hjälp av Power Automate (skapa formuläret direkt i excel så har du sparat tid för detta) 

Det här är helt för mitt egna arbete, att jag själv ska vara så effektiv som möjligt. Jag behöver inte växla om från Teams för att ta mig an nästa uppgift. Jag ser till att göra allt tillgängligt ifrån Teams och så långt som det går att jag ska kunna hålla min vy i Teams utan att behöva gå ”ut” från Teams.  

Vad ville jag säga med det här? Håll ert arbetssätt i Teams. Bygg in det ni behöver komma åt, gör det tillgängligt direkt i Teams. Det som inte går att bygga in i Teams – lägg in genvägar till det ni behöver ifrån Teams. Det är något till att börja med.  

Nu har ni byggt för framtiden, en grund att stå på. Självklart behöver vi ändra/lägga till/ta bort löpande för att nå maximal effektivitet. Men en bra grund behövs vilket var tanken med dessa tips!  

Vill ni höra mer om hur ni kan strukturera upp ert arbetssätt på ett säkert sätt med hjälp av råd från Gibon & Gibon365? Kontakta ert närmaste Gibon-kontor eller mig:   

Fler blogginlägg