Klient som tjänst

Publicerat: 7 januari 2021

5 tips på hur du skyddar din data med Windows-säkerhet!

1. Använd stark autentisering
Använd stark autentisering för att komma åt din enhet, t. ex. Windows Hello.
Med Windows Hello kan du logga in med en PIN-kod eller om din enhet har stöd för det, ditt fingeravtryck eller ansikte.

 2. Logga in online med multifaktorautentisering
Multifaktorautentisering (M+FA) använder flera steg för att logga in. Du kan använda både en PIN-kod som skickas till din mobila enhet och ett lösenord, eller en PIN-kod för ansiktsigenkänning, för autentisering. Med MFA blir det mycket svårare för personer att hacka dina konton eller se dina saker.

3. Uppgradera till ett säkert lösenord
Om du använder enkla lösenord som ”lovely” eller ”password1” bör du uppgradera dem så de blir säkrare. Ditt lösenord bör vara minst 12 tecken långt och inte vara ett enkelt ord eller namnet på ditt husdjur. Du kan använda en fras som en textrad från din favoritlåt eller en dikt. Då får du ett lösenord som är långt och komplicerat men ändå lätt att komma ihåg.

4. Kryptera dina data för säkerhets skull
Kontrollera att kryptering av lokal hårddisk, t. ex. BitLocker, är aktiverad. Med enhetskryptering blir dina data till kod som verkar meningslös så om din enhet går förlorad eller blir stulen blir dina data svåra att komma åt.

5. Se till att enheten är uppdaterad
Kontrollera att enheten är uppdaterad med säkerhetsuppdateringar och att du använder en modern, säker webbläsare som Microsoft Edge. Kontrollera också att du har ett program mot skadlig programvara, t. ex. Windows Defender, som körs aktivt.

 

Källa: www.microsoft.com/sv-se/tips

Fler blogginlägg