Publicerat: 13 maj 2019

Tierps Tryckeri blir först i Norden

Anrika Tierps Tryckeri blir först i Norden med att investera i en AccurioJet KM-1 – en digitalpress för bläckutskrifter i 50/70-formatet – som ger helt nya affärsmöjligheter. Bakom investeringen ligger Gibon Gävle som dessutom blir helhetsleverantör av IT-tjänster till företaget.

Sedan offsetteknikens intåg har Tierps Tryckeri haft samma stomme i sin verksamhet, så kallad offset-teknik som utgår från tryckplåtar. Det är en teknik som kräver stora upplagor för att bli effektiv och lönsam. Med hjälp av Gibon Gävle och Konica Minolta har man nu tagit det slutgiltiga steget över till den digitala tryckvärlden.

– Bläck har funnits ett tag på marknaden men nu har vi fått tag i en maskin som kan arbeta med exceptionell kvalitet i ett format som ingen av våra nordiska konkurrenter har. Vi kan printa i både mindre och större upplagor med hög effektivitet och flexibilitet samt utveckla våra kunders produkter och erbjudanden, något som efterfrågas allt mer, säger Håkan Monfors, vd för Tierps Tryckeri.

– Vi har gjort många affärer med Tierps Tryckeri genom åren och är glada att kunna hjälpa dem med affären att köpa in en digitalpress som gör dem helt digitala och ger dem nya affärsmöjligheter, säger Niclas Wahlgren, vd för Gibon Gävle.

Den här satsningen gör det nu möjligt för Tierps Tryckeri att trycka på en rad olika medier som exempelvis plast och förpackningskartong. Totalt sett breddas erbjudandet för alla befintliga trycksaker.

– De har gjort en framtidsinvestering som är bra för både dem och deras kunder. Det kommer att göra dem mer lönsamma och konkurrenskraftiga, säger Niclas Wahlgren.

För Gibon Gävle har affären också inneburit att man fått förtroendet att som helhetsleverantör se över Tierp Tryckeris hela IT-miljö, alltifrån säkerheten för t ex. dataintrång och servrar till back-up och molnlösningar.

– Vi strävar efter enkelhet och ett fåtal viktiga leverantörer för vår verksamhet, IT är ett affärskritiskt område i kombination med produktion och e-handel avslutar Håkan.

För mer information:
Niclas Wahlgren, Gibon Gävle

073 357 21 62

Fler nyheter