Publicerat: 14 maj 2024

Katrin Lindahl Wallin blir ny vd för Gibon Sverige

Gibon Sverige anställer Katrin Lindahl Wallin som ny vd för bolaget. Katrin har tidigare arbetat som vd och CIO för färghandelskedjan Colorama och har lång erfarenhet som CIO från flertalet bolag, bland andra Svea Solar, Nordic Finance och Volvo Cars prenumerationssatsning ”Care by Volvo”. – Jag är väldigt nöjd med att vi har lyckats knyta till oss Katrin som vd för den här entreprenörsdrivna bolagsgruppen. Hon har en unik bredd i sin kompetens, både inom kedjedrift och IT, som jag är helt övertygad om bidrar till Gibons fortsatta utveckling och tillväxt, säger Johan Martinsson, styrelseordförande Gibon Sverige.

Gibon är idag en grupp med fristående IT-entreprenörer som samarbetar för att leverera en stor bredd av digitala tjänster riktade mot små och medelstora organisationer och företag. Gibon finns idag på 18 olika platser i landet och har cirka 230 medarbetare som tillsammans omsätter cirka 600 miljoner kronor per år.

– Genom att vi samverkar inom hela organisationen kan vi erbjuda ett flertal olika spetskompetenser på alla geografiska platser där vi bedriver verksamhet. Att vara både lokala och kompetenta har vårt erbjudande utvecklas mot att bli en extern IT-avdelning till våra kunder. Vårt nära samarbete med Microsoft gör också att vi och våra kunder har full tillgång till deras senaste innovationer och globala tekniska support, säger Johan Martinsson.

När Gibon nu är redo att växa och erbjuda allt fler lokala entreprenörer att ansluta sig till den växande företagsgruppen får Katrin Lindahl Wallin ansvaret för att leda det arbetet. Uppdraget innebär även att utveckla och stärka företagets gemensamma erbjudande och varumärke, såväl mot nya kunder som mot blivande och befintliga medarbetare.

– Med Katrin som ny vd är det min övertygelse att Gibon som företagsgrupp kommer att växa snabbt. Hon har allt som krävs för att få den här verksamheten att expandera och lyfta. Hon är en duktig ledare som har dokumenterad erfarenhet av att få människor och grupper att arbeta och trivas tillsammans samtidigt som hon är resultatorienterad och drivs av effektivisering av processer och bolagsstyrning, säger Johan Martinsson.

Katrin Lindahl Wallin tillträder sin nya tjänst som vd för Gibon den 22 maj, då hennes första uppgift blir att tillsammans med styrelsen och ägarna dra upp de stora riktlinjerna för den tillväxtresa som ligger framför bolaget.

– Det här känns som en väldigt spännande och lockande utmaning som jag tror passar mig, min bakgrund, min erfarenhet och mitt sätt att leda människor och bolag. Jag står för ett varmt ledarskap som är öppet, transparent, kommunikativt och tydligt. Jag gillar att arbeta nära andra, i engagerade team som gemensamt stöttar och driver varandra att nå sina mål tillsammans, säger Katrin.

– Min ambition är att kapitalisera på varje enskild medarbetares kompetens och därigenom växa affären och få fler entreprenörer att ansluta sig till vår företagsgrupp. Med fler engagerade och kompetenta medarbetare som har roligt tillsammans kan vi förbättra vår leverans till kunderna och därigenom ytterligare stärka vårt erbjudande som en personlig och kompetent extern IT-avdelning till små och medelstora företag och organisationer, säger Katrin Lindahl Wallin.

För mer information:
Johan Martinsson, styrelseordförande Gibon Sverige. Tel: 0708-93 66 50.
E-post:
Katrin Lindahl Wallin, tillträdande vd Gibon Sverige. Tel: 0709-99 43 37.
E-post:

Fler nyheter