Publicerat: 3 juni 2020

Gibon växer med Skaraborg och Sundsvall

Gibon fortsätter att satsa trots krisen och etablerar nu nya verksamheter i Skaraborg och Sundsvall. I och med de nya kontoren finns Gibon på femton orter runt om i Sverige. Verksamheterna startas av befintliga Gibon-medlemmar tillsammans med lokala eldsjälar.

Trots att coronakrisen påverkat även Gibon så fortsätter bolaget att expandera över Sverige. Nu etableras två nya verksamheter ute i landet – Gibon Skaraborg med kontor i Lidköping samt Gibon Sundsvall.

– Vår verksamhet påverkas förstås som alla andras men vi rullar ändå på bättre än vad vi hade befarat. Den ökade digitaliseringen är en positiv motkraft till nedgången i ekonomin. På längre sikt tror jag också att det ökade distansarbetet innebär att färre anser att alla verksamheter måste finnas på plats i storstäderna, då är det en fördel att finnas på mindre orter nära kunderna, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige

Gibon har funnits i drygt två år och är en företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Med de två nya orterna inräknat finns Gibon på 15 orter i Sverige. Senast i mars etablerades Gibon i Eskilstuna som trots pandemin har lyckats komma igång bra med sina affärer.

– Vi ser att strategin med att hitta lokala eldsjälar som attraheras av vårt färdiga koncept fungerar väldigt bra. Våra nya kontor blir relativt snabbt lönsamma vilket ger en hållbar expansion. Det känns som vi hittat en väldigt bra strategi framåt, framförallt i det här osäkra läget, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Verksamheten i Sundsvall startas av Gibon Gävle tillsammans med lokala entreprenörer med lång erfarenhet från branschen. I Skaraborg är det Gibon Borås som satsar på expansion med hjälp av den erfarna entreprenören Joakim Fridh som verkar i Lidköping. Båda kontoren kommer att jobba med Gibons hela tjänsteutbud men främst med IT-drift, print och mötesrumsteknik.

– Vårt erbjudande där vi paketerar i princip alla IT-lösningar som tjänster fungerar väldigt väl gentemot den målgrupp vi har. Det gör det enkelt och lättöverskådligt för kunden, plus att det gynnar våra nystartade verksamheter att komma igång snabbt och kunna erbjuda en bredd, säger Mia Åslander, vd Gibon.

Företagsmedlemmarna i gruppen besitter olika kompetensområden och affärsmodellen bygger bland annat på att nyttja de olika kompetenserna mellan kontoren. Det innebär att Gibon samtidigt kan erbjuda både en lokal närvaro och en stor bredd i sitt erbjudande.

För mer information, vänligen kontakta:

Mia Åslander
VD, Gibon Sverige AB
Mobil: 076-188 91 77
E-mail:

Om Gibon

Gibon är en medlemsägd företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar till små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har femton medlemmar med kontor i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Hässleholm, Lidköping, Ljungby, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trestad, Uddevalla, Uppsala, Västerås och Västervik. Tillsammans har gruppen 140 medarbetare och en omsättning på 370 miljoner kronor.

Fler nyheter