Publicerat: 31 oktober 2023

Gibon Stockholm ❤︎ Situation Sthlm

– Situation Sthlm gör ett fantastiskt arbete i deras insatser till hemlösa. Alla kan göra något för att ge dem de bästa förutsättningarna att fortsätta med det, och vårt bidrag till dem är det vi kan göra i detta fall, säger Erik Asker, VD på Gibon Stockholm.

I Stockholm lever 7 447 personer hemlösa, enligt Socialstyrelsens definition av hemlöshet. Av dessa befinner sig 1 558 stycken i akut hemlöshet. Situation Sthlm är en lågtröskelverksamhet som riktar sig till hemlösa, fd hemlösa och socialt utsatta personer. Tidningen Situation Sthlm är den enda månadstidningen i landet som sysslar med den snäva form av lokaljournalistik i magasinsformat som tidningen gjort till sitt kännetecken, med start för 30 år sedan. 15 900 personer köper tidningen och över 100 000 läser den varje månad.

-Det känns såklart värdefullt att stötta människor, som av olika anledningar har hamnat snett i samhället, i deras resa tillbaka till ett tryggare och stabilare liv som bland annat innefattar egen bostad och arbete. Vi har gjort det i tio års tid, säger Erik Asker, VD Gibon Stockholm.

Tidningen Situation Sthlm ges ut en gång i månaden. Syftet med tidningsförsäljningen, utöver den inkomst den genererar, är att skapa en struktur i tillvaron, stimulera till minskat missbruk och genom verksamheten få hjälp och stöd.

 

Information om Situation Sthlm är hämtad från Situation Sthlm hemsida

 

Fler nyheter