Publicerat: 7 januari 2021

Gibon börjar det nya året som det förra slutade – med att öppna två nya verksamheter, den här gången i Falun och Solna. Det innebär att Gibon nu finns på två platser i Stockholmsområdet samtidigt som man även etablerar sig i Dalarna. Totalt finns nu Gibon på 19 orter i Sverige.

– Vår plan har hela tiden varit att vi ska växa och täcka in alla stora stadsområden i Sverige. Förra året etablerade vi oss på fem nya orter och nu börjar vi 2021 starkt med två nya. Det är ytterligare ett steg på vägen och extra roligt eftersom vi lyckats göra detta under en pandemi, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Solna blir Gibons andra etablering i Stockholmstrakten. Tanken är verksamheterna ska stötta varandra och rikta sig till kunder i olika delar av området. Gibon Solna med Martin Öhlén i spetsen kommer till exempel huvudsakligen arbeta med kunder i norrort.

– Stockholmsmarknaden är så stor att det finns plats för ytterligare en verksamhet. Dalarna är däremot en helt ny marknad för oss. Den har stor potential eftersom det är så nära mellan städerna och det finns många företag att rikta sig till. Dessutom kommer Gibon i Falun kunna dra nytta av den kompetens som redan finns på nära håll i Sundsvall och Gävle, säger Mia Åslander.

– Konkurrensen är stor i Stockholmsområdet, men min drivkraft är att vi ska sticka ut i bruset. Vår styrka är att vi går in med långsiktiga planer och ett brett erbjudande till alla kunder, säger Martin Öhlén, vd för nystartade Gibon Solna.

Gibon i Falun blir det tredje verksamheten som ägaren Niclas Wahlgren drar igång. Tidigare har han etablerat framgångsrika Gibon-verksamheter i Sundsvall och Gävle.

– Det är närheten till de andra två kontoren som gör att vi har valt just Falun. Det ger oss skalfördelar och teknikresurser i och med att de bara ligger en timme bort. Att gå in i nya marknader är enklare när man har ett väl etablerat och beprövat koncept, säger Niclas Wahlgren, vd Gibon Falun

Båda verksamheterna kommer att rikta sig till små och medelstora företag och erbjuda dem Gibons helhetslösningar inom it, print och inte minst mötesteknik, en av de tjänster som efterfrågats mycket under pandemin.

– Vi växer i snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt. Allt fler IT-entreprenörer upptäcker fördelarna av att ha ett starkt koncept i ryggen samtidigt som de kan ha friheten att driva sin egen verksamhet. Att tillhöra Gibon innebär att de kan börja med ett etablerat varumärke, ett färdigt tjänsteerbjudande, gemensam e-handel och en central driftleverans. säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Gibon lanserades för tre år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 170 medarbetare på 19 orter och en omsättning på över 400 miljoner.

För mer information, vänligen kontakta:
Mia Åslander, vd Gibon Sverige
Tel: 076-188 91 77
E-post:

Fler nyheter