Publicerat: 16 januari 2024

Copilot i Microsoft 365

Idag kom nyheten att Microsoft släpper Copilot för alla kunder oavsett storlek på företag. Under en tid har Copilot varit en spännande nyhet som funnits tillgängligt för vissa större företag. Nu utökar Microsoft möjligheterna för fler användare att köpa Copilot för användning i Microsoft 365.

Vad är Copilot?
Copilot är Microsofts generativa AI assistent som ska hjälpa dig till ett mer effektivt arbetssätt och öka produktiviteten. För dig som är bekant med liknande AI-verktyg så liknar det till stor del den funktion som innebär att du kan be Copilot göra saker åt dig. Som det låter, din andrepilot. I dagsläget finns stöd för Outlook, Teams, Word och Powerpoint.

Varför är Copilot bra för dig?
Med hjälp av Copilot kan du sammanställa all information i till exempel Outlook eller Teams inom ett specifikt ämne eller gällande en viss kund. Du kan också be den sammanställa informationen i en rapport inför ett viktigt möte, som du i annat fall hade behövt leta upp och sammanställt manuellt. Assistenten kan också skapa saker åt dig, som en presentation i Powerpoint. Du kan alltså utifrån en text i ett Worddokument få en färdig presentation.

Viktigt att veta
Det är viktigt att komma ihåg att det är du som styr verktyget. Copilot kommer att ta information från allt ditt data och hitta det du letar efter, och lite mer därtill. Det gäller därför att du som användare har koll på att det data som finns är korrekt och aktuellt. Det innebär också att organisationen behöver säkerställa behörigheter och åtkomst till aktuellt data som får användas, för att inte missbrukas.

Är du nyfiken på att veta mer om Copilot i Microsoft 365 och hur det kan vara till hjälp för dig och din verksamhet? Kontakta ditt närmsta Gibonkontor!

Vill du läsa mer? Klicka här för att läsa mer om Copilot i Microsoft 365

Fler nyheter