Publicerat: 7 januari 2021

Företagsgruppen Gibon som säljer helhetslösningar inom IT fortsätter att expandera i snabb takt och öppnar ännu ett nytt kontor, den här gången i Solna. Det är den andra etableringen i Stockholmstrakten och gör att Gibon nu finns på 19 orter i Sverige.

– Stockholmsmarknaden är den största spelplanen men samtidigt är konkurrensen så mycket större. Min drivkraft är att vi ska sticka ut i bruset. Vår styrka är att vi går in med långsiktiga planer och ett brett erbjudande till alla kunder, säger Martin Öhlén, vd för nystartade Gibon Solna.

Gibon Solna tar över företaget Konica Minoltas befintliga kundstock och även en del personal, bland annat tekniker och säljare. Från början kommer verksamheten att ha sju medarbetare men tanken är man ska växa så fort det är möjligt.

– Fördelen med att Gibon redan har ett kontor inne i Stockholm är att vi kan stötta varandra med samarbete och kompetens samtidigt som vi täcker upp en större bit av marknaden. Det ger oss väldigt goda förutsättningar. Vi kommer att huvudsakligen rikta oss till små och medelstora företag norr om stan och dela på city, säger Martin Öhlén

Kärnkompetensen hos den nya Gibon-medlemmen ligger på IT, mötesteknik, print och telefoni. Med Gibon i ryggen stärks och breddas erbjudandet inom IT ytterligare, framförallt kring molnbaserade lösningar baserat på Microsoft 365 och Azure.

– Vi växer i snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt. Allt fler IT-entreprenörer upptäcker fördelarna av att ha ett starkt koncept i ryggen samtidigt som de kan ha friheten att driva sin egen verksamhet. Att tillhöra Gibon innebär att de kan börja med ett etablerat varumärke, ett färdigt tjänsteerbjudande, gemensam e-handel och en central driftleverans. säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.
Gibon lanserades för tre år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 170 medarbetare på 19 orter och en omsättning på över 400 miljoner.

För mer information, vänligen kontakta:
Martin Öhlén, vd Gibon Solna
Tel: 070-200 20 22
E-post:

Fler nyheter