Publicerat: 3 juni 2020

Gibon öppnar ny verksamhet i Sundsvall

Gibon fortsätter att satsa trots coronakrisen. Den 3 juni startar en helt ny verksamhet i Sundsvall. Gibon Sundsvall räknar med att ha tio till femton medarbetare inom ett år och etableringen innebär att Gibon nu finns på femton orter runt om i Sverige.

Verksamheten i Sundsvall startas av en av delägarna till Gibon Gävle, Niclas Wahlgren, tillsammans med lokala entreprenörer med lång erfarenhet från branschen.

– Vi ser en stor potential i Sundsvallsområdet. Här finns mycket offentlig verksamhet och många små och medelstora företag. Samtidigt är konkurrensen hård om kunderna så det gäller att vi verkligen visar vad vi kan, säger Niclas Wahlgren, delägare i Gibon Sundsvall.

Verksamheten drar igång i dag, mitt i coronatider. Tanken är att företaget ska växa snabbt och ha tio till femton medarbetare inom ett år.

– Vi kommer att jobba med Gibons hela tjänsteutbud, främst IT-drift, print och mötesrumsteknik. Det är ju extra aktuellt nu med hemarbete. Många har aldrig tidigare jobbat på det sättet och nu har den försäljningen peakat, säger Niclas Wahlgren.

Gibon har funnits i drygt två år och är en företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Utöver Gibon Sundsvall startar även Gibon Skaraborg verksamhet vilket gör att Gibon finns på 15 orter i Sverige. Senast i mars etablerades Gibon i Eskilstuna som trots pandemin har lyckats komma igång bra med sina affärer.

– Vi ser att strategin med att hitta lokala eldsjälar som attraheras av vårt färdiga koncept fungerar väldigt bra. Våra nya kontor blir relativt snabbt lönsamma vilket ger en hållbar expansion. Det känns som vi hittat en väldigt bra strategi nu, framförallt i det här osäkra läget, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Företagsmedlemmarna i gruppen besitter olika kompetensområden och affärsmodellen bygger bland annat på att nyttja de olika kompetenserna mellan kontoren. Det innebär att Gibon samtidigt kan erbjuda både en lokal närvaro och en stor bredd i sitt erbjudande.

För mer information, vänligen kontakta:

Niclas Wahlgren
Gibon Sundsvall
Mobil: 073-357 21 62
E-mail:

Om Gibon

Gibon är en medlemsägd företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar till små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har femton medlemmar med kontor i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Hässleholm, Lidköping, Ljungby, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trestad, Uddevalla, Uppsala, Västerås och Västervik. Tillsammans har gruppen 140 medarbetare och en omsättning på 370 miljoner kronor.

Fler nyheter