Publicerat: 1 december 2020

Gibon fortsätter växa under pandemiåret och etablerar sig nu i Linköping och Norrköping. Det är en nystartad verksamhet med två kontor som ansluter sig till Gibon. I och med detta har Gibon expanderat till fem nya orter under 2020 och finns nu på totalt 17 orter runt om i Sverige.

Det är företaget TelloPrint med verksamhet i Linköping och Norrköping som den första december tar steget in i Gibongruppen. Det grundades så sent som i augusti i år av Martin Wallin, Pierre Börjesson och Philip Riccono som alla har lång erfarenhet inom IT- & telecombranschen.

– Det var nog många som tyckte vi var tokiga som startade företag mitt under en pandemi, men vi har drömt om det här länge, och det har faktiskt fungerat över förväntan. Tempot i digitaliseringen har drivits upp av pandemin samtidigt som det förstås är en utmanande period för många företag och branscher, säger Martin Wallin, en av tre grundare av Gibon i Linköping och Norrköping.

Kärnkompetensen hos den nya Gibon-medlemmen ligger på IT, telefoni, print och mötesteknik. Med Gibon i ryggen stärks och breddas erbjudandet inom IT ytterligare, framförallt kring molnbaserade lösningar baserat på Microsoft 365 och Azure.

– Gibons tillväxt fortsätter och i ännu snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt. Vi har vuxit till 17 kontor på knappt tre år
och expanderat med fem orter bara i år. Vi ser nu ett starkt intresse från flera håll och hoppas kunna komma med fler spännande nyheter i början av 2021, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

I den så kallade fjärde storstadsregionen, som utgörs av Linköping, Norrköping och närliggande områden, finns det totalt 36 000 företag med 170 000 anställda, vilket gör den till en viktig region med gott om affärsmöjligheter.

– Allt fler IT-entreprenörer upptäcker fördelarna av att ha ett starkt koncept i ryggen samtidigt som de kan ha friheten att driva sin egen verksamhet. Att tillhöra Gibon innebär att de kan börja med ett etablerat varumärke, ett färdigt tjänsteerbjudande, gemensam ehandel och en central driftleverans. Det skapar både trygghet och bättre lönsamhet säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Gibon lanserades för drygt två år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 150 medarbetare på 17 orter och företaget har en omsättning på 400 miljoner.

För mer information, vänligen kontakta:
Mia Åslander, vd Gibon Sverige
Tel: 076-188 91 77
E-post:

Martin Wallin, Gibon Linköping och Norrköping
Tel: 072-322 09 09
E-post:

Philip Riccono, Gibon Linköping och Norrköping
Tel: 070-798 09 09
E-post:

Fler nyheter