Publicerat: 6 november 2019

Nytt samarbete – resultat av stor efterfrågan på digitala mötesrum

Behovet av digitala mötesrum i Sverige blir allt större.
För att möta den ökade efterfrågan har Gibon inlett ett nytt samarbete med företaget Media Connect, experter på Crestron, som nu blir Gibon Hässleholm.

– Mötesteknik är ett stort tillväxtområde för oss. Både vi och våra kunder konfererar i allt större utsträckning digitalt, på grund av både miljö- och produktivitetskäl, vilket gör att mötesrummet och tekniken i rummet blir allt viktigare. Vår nya medlem Gibon Hässleholm ger oss tillgång till tung kompetens inom konferensteknik från Crestron och stärker vårt erbjudande, säger Mia Åslander, vd för Gibon.

Erbjudandet består av Gibons Mötesrum, en tjänst där kunden får tillgång till ett komplett mötesrum med tillbehör utifrån de behov man har. Crestron levererar de styrsystem för konferensteknik som behövs för att mötesrummen ska fungera på ett optimalt sätt. Bland annat så är det integrerat med Teams och Office 365.

– Crestrons väl utvecklade samarbete och integrationer med Microsoft väger tungt i valet av satsning på ny leverantör och kompletterar våra befintliga leverantörssamarbeten väldigt väl. Dessutom är vd:n för Gibon Hässleholm, Henrik Jönsson, högst certifierad i Sverige på dessa system, säger Mia Åslander.

För Gibon Hässleholm innebär samarbetet flera saker, bland annat tillgång till en nationell leverantör av IT-drift och IT-infrastruktur samtidigt som man har en lokal närvaro. Det ger även företaget en möjlighet att nå fler kunder och att på sikt expandera verksamheten.

– Gibon har en mycket intressant produktportfölj och är långt framme när det gäller molntjänster. För mig blir det därför en fördel att kunna samarbeta med medarbetare på de andra kontoren. Jag kommer in med kunskap som gör möten enklare och smidigare. Det är fortfarande krångligt med tekniken för många och detta försvinner i och med att mjukvara, skärmar, ljudutrustning, projektorer och styrpaneler integreras med hjälp av Crestron. Det mesta automatiseras så att det i princip räcker att trycka på en knapp, säger Henrik Jönsson.

Gibon lanserades för snart två år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 140 medarbetare på 13 orter och företaget har en omsättning på drygt 350 miljoner.

Läs mer om tjänsten Mötesrum som tjänst på Gibon.se

För mer information, vänligen kontakta:

Mia Åslander, VD Gibon Sverige AB
Tel: 076-188 91 77
E-mail:

Henrik Jönsson, VD Gibon Hässleholm
Tel: 070-969 26 60
E-mail:

Fler nyheter