Publicerat: 3 juni 2020

Ny Gibon-verksamhet startar i Skaraborg

Gibon fortsätter att satsa trots coronakrisen. Den 3 juni startar en helt ny verksamhet i Lidköping i och med att Gibon Skaraborg öppnar kontor på De La Gardievägen 4. Gibon finns nu på femton orter runt om i Sverige.

 Verksamheten i Lidköping startas av en av delägarna till Gibon Borås, Daniel Nyström, tillsammans med en lokal entreprenör med lång erfarenhet från branschen. Medan Gibon Borås huvudsakligen täcker Sjuhäradsbygden kommer de att rikta sig mot Skaraborgsområdet.

– Detta är orörd mark för Gibon, en vit fläck med stor potential och många fina företag. Det är en stark region där det verkligen finns utrymme för en spelare till, säger Daniel Nyström, vd för Gibon Skaraborg.

Planerna på att öppna ett kontor i området har funnits länge hos Daniel, och när han hittade den lokala entreprenören Joakim Fridh som har lång erfarenhet och många kontakter föll alla bitarna på plats.

– Vi kommer att jobba med Gibons hela tjänsteutbud, främst IT-drift, print och mötesrumsteknik. Det är ju extra aktuellt nu i Coronatider. Vi startar i en semesterperiod men vi kommer att börja anställa folk när den är slut, säger Daniel Nyström.

Gibon har funnits i drygt två år och är en företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Utöver Gibon Skaraborg startar även Gibon Sundsvall verksamhet vilket gör att Gibon finns på 15 orter i Sverige. Senast i mars etablerades Gibon i Eskilstuna som trots pandemin har lyckats komma igång bra med sina affärer.

– Vi ser att strategin med att hitta lokala eldsjälar som attraheras av vårt färdiga koncept fungerar väldigt bra. Våra nya kontor blir relativt snabbt lönsamma vilket ger en hållbar expansion. Det känns som vi hittat en väldigt bra strategi nu, framförallt i det här osäkra läget, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Företagsmedlemmarna i gruppen besitter olika kompetensområden och affärsmodellen bygger bland annat på att nyttja de olika kompetenserna mellan kontoren. Det innebär att Gibon samtidigt kan erbjuda både en lokal närvaro och en stor bredd i sitt erbjudande.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Nyström
VD Gibon Skaraborg
Mobil: 073-357 20 61
E-mail:

Om Gibon

Gibon är en medlemsägd företagsgrupp som erbjuder digitala lösningar till små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har femton medlemmar med kontor i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Hässleholm, Lidköping, Ljungby, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trestad, Uddevalla, Uppsala, Västerås och Västervik. Tillsammans har gruppen 140 medarbetare och en omsättning på 370 miljoner kronor.

Fler nyheter