Publicerat: 2 november 2020

Pandemin har fått många att arbeta på distans. Det har i sin tur skyndat på digitaliseringen de senaste sex månaderna och ökat kraven på att ha en trygg IT-miljö. Gibongruppen, som i dag har åtta fysiska driftcenter vilka ligger till grund för egenproducerade molntjänster, skapar nu ett centralt och gemensamt drifterbjudande som säkrar upp att de investeringar som Gibons kunder gjort håller de höjda säkerhetsnivåer som ”det nya normala” kräver.

– Redan när vi startade Gibon hade vi som långsiktig strategi att gå från egenproducerade molntjänster i lokala driftcenter till en samordnad hybrid IT-leverans med basen i Azure och Microsoft 365. Med en central driftleverans blir våra tjänster mer effektiva och säkra och vi får ett starkare erbjudande till våra kunder, samtidigt som vi drar nytta av skalfördelar, volym och flexibilitet i varje affär, säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige, och fortsätter:

– Vår ambition har alltid varit att ta fram ett framgångsrikt affärskoncept som kan sättas i händerna på driftiga entreprenörer som sedan kan bygga sina egna bolag från dag ett. Nu har vi beslutat att ta nästa kliv och bli ännu starkare tillsammans. Det här är en stor satsning för oss och ett viktigt steg på vår fortsatta resa. Därför känns det otroligt bra att vi lyckats rekrytera Pär som är en lysande stjärna på området.

Pär Björkander har över tjugo års erfarenhet som IT-expert och har djup kompetens inom Microsofts tjänsteerbjudande. Han kommer närmast från Senseair där han var Global IT Director och tillträder den nyinrättade tjänsten som CTO på Gibon den första november.

– Jag valde Gibon för att det är en företagsgrupp med en oerhörd vilja framåt och det vill jag vara en del av. Gibon har länge jobbat nära sina kunder med att leverera IT-stöd som effektiviserar kundens verksamhet. Nu är det dags att växla upp både erbjudandet mot kund och samordning och effektivisering av Gibons eget arbetssätt. Det känns som en otroligt spännande utmaning att ansvara för både strategi och teknik i en så stor förflyttning, säger Pär Björkander, CTO Gibon Sverige.

Gibon lanserades för drygt två år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 150 medarbetare på 15 orter och företaget har en omsättning på 400 miljoner.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mia Åslander, vd Gibon Sverige
Tel: 010-252 50 21 alt. 076-188 91 77
E-post:

Pär Björkander, CTO Gibon Sverige 
Tel: 070-579 53 45
E-post:

Fler nyheter