Publicerat: 7 januari 2021

Företagsgruppen Gibon som säljer helhetslösningar inom IT fortsätter att expandera i snabb takt och öppnar nu ett nytt kontor, den här gången mitt i Falun. Det är den första etableringen i Dalarna och gör att Gibon finns på 19 orter i Sverige.

Den sjunde januari är det premiär. Då slår Gibon Falun upp dörrarna på Åsgatan 57. Verksamheten kommer att drivas av Niclas Wahlgren som tidigare har etablerat framgångsrika Gibon-verksamheter i Sundsvall och Gävle.

– Det är närheten till de andra två kontoren som gör att vi har valt just Falun. Det ger oss skalfördelar och teknikresurser i och med att de bara ligger en timme bort. Att gå in i nya marknader är enklare när man har ett väl etablerat och beprövat koncept, säger Niclas Wahlgren, vd Gibon Falun.

Till sin hjälp att dra igång verksamheten har han även en del personal som han tagit över från Konica Minolta samt företagets kundstock. På sikt är det även aktuellt att rekrytera fler medarbetare.

– Det finns en stor potential i Dalarna eftersom det är så tätt mellan orterna. Det gör att vi kan bearbeta hela länet. Främst vänder vi oss till små och medelstora företag och det finns det gott om här. Även om vi har konkurrenter så är det en stor region med plats för en spelare till, säger Niclas Wahlgren.

Kärnkompetensen hos den nya Gibon-medlemmen ligger på IT, mötesteknik, print och telefoni. Med Gibon i ryggen stärks och breddas erbjudandet inom IT ytterligare, framförallt kring molnbaserade lösningar baserat på Microsoft 365 och Azure.

När många företag har haft det kämpigt under pandemin har Gibon i stället lyckats med bedriften att expandera sin verksamhet. Förra året etablerades ny verksamhet på fem orter och nu två till, i Solna och i Falun.

– Vi växer i snabbare takt än planerat, vilket känns otroligt kul med tanke på vilket utmanande år det har varit i övrigt. Allt fler IT-entreprenörer upptäcker fördelarna av att ha ett starkt koncept i ryggen samtidigt som de kan ha friheten att driva sin egen verksamhet. Att tillhöra Gibon innebär att de kan börja med ett etablerat varumärke, ett färdigt tjänsteerbjudande, gemensam e-handel och en central driftleverans. säger Mia Åslander, vd Gibon Sverige.

Gibon lanserades för tre år sedan och erbjuder digitala lösningar för små och medelstora företag runt om i Sverige. Gibon har 170 medarbetare på 19 orter och en omsättning på över 400 miljoner.

För mer information, vänligen kontakta:
Niclas Wahlgren, vd Gibon Falun
Tel: 073-357 21 62
E-post:

Mia Åslander, vd Gibon Sverige
Tel: 076-188 91 77
E-post:

Fler nyheter