Publicerat: 19 januari 2024

Mer energi och halverad sjukfrånvaro

För sju år sedan fick Fredrik Nilsson, VD på Gibon Uppsala en idé om att införa träning på arbetstid. Idag märks tydliga resultat i både sjukfrånvaron som halverats, men också i medarbetarnas välmående på jobbet.

– Det finns andra yrkesgrupper som tränar på arbetstid, så varför skulle vi inte kunna det då? Det handlar om det sociala klistret som träningen i grupp bidrar till, vi får bättre sammanhållning helt enkelt. Vi blir också starka och friska samt får mer energi och fokus på arbetet, säger Fredrik Nilsson.

Det finns två pass att välja mellan, på måndagar och onsdagar. Där nivåerna är anpassade så det ska passa alla. Det är inte bara själva träningen som är viktig, även om målet är hälsosamma effekter.

– Ingen behöver vara någon träningsnörd för att kunna vara med, säger Fredrik.

Kontoret i Uppsala anordnar årligen återkommande aktiviteter för alla som vill. Blodomloppet och Gibon Open är några av de grejerna.

– Jag tror att alla medarbetare tycker det är en bra förmån som också är väldigt uppskattad. Med andra ord något som betyder mycket, säger Fredrik Nilsson.

Här kan du se inslaget från SVT: Gibon Uppsala tränar på arbetstid
Som prenumerant kan du även läsa artikeln i Uppsalas Nya Tidning: PT-träning på arbetstid

Fler nyheter