Publicerat: 12 juli 2022

IT-företaget Gibon utser Johan Martinsson som ny styrelseordförande. Det blir Gibons första externa ordförande sedan företagsgruppen bildades för snart fem år sedan.
– Med Johan Martinsson får Gibon en stark resurs som tar oss till nästa fas i vår utveckling, säger avgående ordförande Fredrik Nilsson, som sitter kvar i styrelsen som ledamot.

Gibon bildades för snart fem år sedan genom en sammanslagning av ett flertal enskilda företag inom IT-sektorn. Under Gibons första tid har fokus varit på att inom företagsgruppen skapa en enhetlig plattform genom att konsolidera i Gibons namn och ta fram gemensamma processer och rutiner. Fram tills nu har styrelsen företrätts av Gibons ägare, men i syfte att få ett bredare perspektiv på Gibons utvecklingspotential har ägarna för första gången valt att ta in en extern ordförande i Johan Martinsson.

– Vi känner att vi nu står på en stabil grund för att kunna växla upp och gå in i nästa fas. Därför har vi ett behov av en erfaren och kunnig ordförande som med kraft kan styra vår skuta åt rätt håll. Med sin mångåriga erfarenhet inom företagsutveckling och styrelsearbete har vi i Johan Martinsson hittat rätt kapten att axla ordföranderollen, säger Fredrik Nilsson.

Johan Martinsson har en lång och bred erfarenhet av styrelsearbete, bland annat som ordförande för Sveriges största privata mäklarkedja, Mäklarhuset. Förutom styrelseuppdrag arbetar Johan Martinsson som verkställande direktör för Madicon, som hjälper företag att utvecklas och växa. Det var på så vis Gibon och Johan Martinsson kom i kontakt med varandra.

– Man kan säga att jag har varit med Gibon sedan deras första dag. Jag kom in tidigt i bildandet av företagsgruppen och har vid behov bistått med stöd i utvecklingen. Jag har genom åren sett vilken potential Gibon har och det är en stor ära att nu få vara en del av det spännande arbete vi har framför oss, säger Johan Martinsson.

Att Johan Martinsson känner Gibon väl sedan tidigare ser Gibons verkställande direktör, Pär Björkander, som en viktig pusselbit för deras kommande samarbete.

– Samtidigt som vi får in en ny extern ordförande med sina tankar och idéer, känner Johan Martinsson till vårt företag och vår företagskonstellation mycket väl. Med Johan Martinsson får vi alltså det bästa av två världar och det ska bli mycket intressant att få arbeta tillsammans med honom på vår fortsatta framgångsrika resa, säger Pär Björkander.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Martinsson
Styrelseordförande, Gibon
Mob: 0708-936650
Epost:

Pär Björkander
Verkställande direktör, Gibon
Mob: 0705-795345
Epost:

Fler nyheter