Integritetspolicy webbplats

Vi uppskattar ditt besök på vår webbplats www.gibon.se

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss.

Vi vill informera om vilka uppgifter vi får reda på om dig när du besöker vår webbplats och vad vi gör med uppgifterna. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du besöker webbplatsen.

Vi värderar skyddet av personuppgifter, och vi lägger därför stor vikt vid att skydda din integritet. Denna integritetspolicy förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares och kunders personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller i situationer där Gibon behandlar personlig information som samlats in från webbplatsen.

Genom att använda vår webbplats samtycker du att vi behandlar din personliga information i enlighet med denna integritetspolicy.

Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är information om en identifierad eller identifierbar fysisk person. En identifierbar fysisk person är en person som kan identifieras direkt eller indirekt, via ett namn, ett personnummer, platsdata, en IP-adress eller en eller flera faktorer som är specifika för fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten hos den fysiska personen.

Kategorier av personuppgifter vi samlar in

Den personliga informationen du tillhandahåller oss är data som du aktivt ger oss genom att fylla i olika typer av formulär. När du beställer produkter och tjänster från Gibon, registrerar dig för våra evenemang och seminarier, letar efter lediga tjänster eller skickar in spontana ansökningar, kan vi fråga dig att fylla i formulär där du ger oss dina personuppgifter.

Vi samlar in hur besökare använder webbplatsen och hur användarna upplever informationen, via din IP-adress, information om dina webbläsarinställningar och hur ditt operativsystem använder sidorna. Denna information behandlas med stöd av samtycke och används för att utveckla webbplatsens funktioner och innehåll. Se mer detaljer under rubriken Cookies.

Syfte med behandling av personuppgifter

Den information vi samlar in från dig kan användas för något av följande ändamål:

Ge dig en mer personlig service
Din information hjälper oss att bättre uppfylla dina individuella behov. Om du har aktiverat cookies i din webbläsare kan den informationen användas för att kunna ge en personlig användarupplevelse.

Förbättra och optimera vår webbsida
Vi strävar ständigt efter att förbättra webbplatsen baserat på dina uppgifter och synpunkter.

Förbättra vår kundtjänst
Din information hjälper oss att ge dig effektivare kundservice och support.

Genomföra transaktioner
Skicka in dina varor och leverera de tjänster du köpt från oss.

Samtycke för kommunikationsändamål
Samtycke till att Gibon Sverige använder personuppgifter i redaktionella och marknadsföringssammanhang både i tryckt och i digital form. För namn, foto, film, uttalandet i intervjuer & kontaktuppgifter. Fylls i en blankett vid tillfället.

 

Personuppgifter som behandlas

Vi kan komma att hantera följande personuppgifter som kan hänföras till dig som använder vår hemsida:

  • namn
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • IP-nummer
  • annan information som du lämnar vid dina kontakter med oss

Förbättra vår kommunikation

Den e-postadress du anger kan användas för att skicka information och uppdateringar om din order, företagsnyheter, uppdateringar, information om andra liknande produkter och tjänster, Gibons evenemang och nyhetsbrev etc. Obs! Du kan när som helst avbryta din prenumeration genom att följa anvisningarna längst ner i varje e-postutskick. Om du har aktiverat cookies i din webbläsare kan din cookieinformation kombineras med data som du har tillhandahållit på vår webbplats för att förbättra kundkommunikationen.

 

Mottagare av personuppgifterna
Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till våra tjänsteleverantörer t.ex. bolag som tillhandahåller vår e-handelsplattform, arbetar med fakturaadministration eller IT- och molntjänster. I sådana fall ingås personuppgiftsbiträdesavtal som säkerställer att dina personuppgifter endast behandlas i enlighet med denna integritetspolicy. Vi säljer inte din personliga information till utomstående parter.

Om dina personuppgifter kommer att delges med andra mottagare än de som anges i denna integritetspolicy, kommer vi att ge dig information om detta när vi samlar in dina personuppgifter och ger oss ditt samtycke.

 

Cookies

Webbplatsen använder s.k. cookies i syfte att anpassa din användarupplevelse och förbättra webbplatsen. Cookies är små textfiler som lagras på våra besökares dator (om du tillåter) och som är möjliga att använda för att följa vad en besökare gör på vår webbplats.

Cookies används också för kommunikationsändamål för att förbättra vår kundkommunikation samt att mäta webbplatsen. Cookies berättar om vad webbplatsens användare har besökt, hjälper oss att mäta och rikta våra reklam- och marknadsaktiviteter samt sökresultat via internet-sökmotorer och ge oss information om våra användare så att vi kan utveckla våra onlinetjänster.

Om du har aktiverat cookies i din webbläsare kan din cookieinformation användas för att förbättra vår kommunikation med dig via e-post, nyhetsbrev och så vidare.

Du kan också välja att stänga av cookies i din webbläsare och / eller radera lagrade cookies i din webbläsare. Observera att blockering av cookies kan påverka webbplatsens funktionalitet.

 

Hur länge vi behåller din personliga information

Vi sparar endast dina personuppgifter så länge det är relevant för det syfte som det ursprungligen samlades in för. Information kring hur länge vi behandlar dina personuppgifter kommer att ges till dig när vi samlar in dem och erhåller ditt samtycke.

Dina personliga rättigheter

Du har rätt att begära en rapport om vilka personuppgifter vi har om dig genom att begära ett så kallat registerutdrag. Du har också rätt att begära att felaktiga uppgifter om dig ska korrigeras, liksom möjligheten att begära att vi tar bort din personliga information. Du har rätt att återkalla ditt samtycke till behandling av personuppgifter och att förbjuda användningen av din personliga information för direkt marknadsföring.

Kontakta oss för begäran kring personuppgifter.

Du har rätt att lämna eventuella klagomål om behandling av dina personuppgifter till den nationella tillsynsmyndigheten.

Länkar till tredje part

Vi kan publicera eller erbjuda produkter från tredje part på vår webbsida. Dessa tredje parts webbplatser har sina egna, oberoende sekretessregler. Vi tar därför inget ansvar för innehållet och aktiviteterna på dessa länkade webbplatser. Men eftersom vi vill skydda integriteten på vår webbplats välkomnar vi kommentarer om dessa webbplatser.

Ändringar i denna integritetspolicy

Gibon förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst och du bör regelbundet besöka denna webbplats för att få den senaste versionen.

Hur kontaktar du oss?

Om du har några frågor angående denna integritetspolicy, vår behandling av personuppgifter eller vill kontakta oss angående dina personuppgifter är du välkommen att kontakta ditt lokala Gibonkontor. Du har också rätt att lämna in klagomål till Datainspektionen. Eller kontakta dataskydd@gibon.se